Potpisan ugovor o koncesiji solarne elektrane 'Trebinje jedan' | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Potpisan ugovor o koncesiji solarne elektrane 'Trebinje jedan'

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:19.10.2020.

Direktor ''Elektroprivrede Republike Srpske'' Luka Petrović i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić potpisali su danas ugovor o koncesiji  solarne elektrane "Trebinje jedan" na području Trebinja.

 Koncesija za izgradnju ove solarne elektrane dodijeljena je ovog mjeseca privrednom društvu Mješoviti holding "Elektroprivreda Republike Srpske" Matično preduzeće Trebinje.

Direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović je istakao da je riječ o najvećoj solarnoj elektrani u ovom dijelu Evrope, snage 72,92 MW. Dodao je da je ERS opredjeljena da gradi nove objekte iz obnovljivih izvora energije, te da je ovo jedan od navedenih.
Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić je istakao da je riječ o investiciji vrijednoj oko 100 750 000 KM i dodao da je plan da solarna elektrana bude izgrađena do 2022 godine.

Ugovor o konceiji je potpisan na 50 godina.
 
 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: