Košarac: Kompanija Pađeni brend Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Košarac: Kompanija Pađeni brend Srpske

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:12.11.2020.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministra Staša Košarac izjavio je danas da je kompanija Pađeni iz Bileće brend Republike Srpske i simbol Hercegovine u privrednom smislu.

Košarac je tokom posjete kompaniji Pađeni naglasio da su napori vlasnika -porodice Vukoje rezultirali time da je ovo prepoznatljiva kompanija sa kojom svi žele da rade.

On je naveo da je važno da kompanijama koje izvoze van BiH budu otvorena nova tržišta, a intenzivirani su kontakti sa ambasadorima Malezije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u BiH, čija su tržišta interesantna za proizvode iz BiH.

- Očekujem u narednih nekoliko dana konačne odgovore iz tih zemalja da bismo mogli da jasno prezentujemo buduće ugovore koje će potpisivati kompanije iz Republike Srpske i Federacije BiH kada je riječ o tim tržištima - rekao je Košarac i dodao da će to biti adekvatna politika zaštite domaćih proizvođača.

On je istakao da je neophodno raditi na tome da na području Hercegovine budu instalirani mesoprerađivački kapaciteti, te da se na uzoru kompanije Pađeni može strateški pristupiti tome.

- Hercegovina će uz izgradnju aerodroma imati takve infrastrukturne resurse da će biti primamljiva za strane investitore, a posao Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u saradnji sa nadležnim entitetskim ministarstvima je da promovišemo one proizvodne i privredne šanse za Hercegovinu - rekao je Košarac novinarima u Bileći.

Vlasnik mljekare Pađeni Nenad Vukoje rekao je novinarima da je epidemija virusa korona prouzrokovala zastoj izvoza proizvoda, ali da se situacija poboljšala u posljednja dva mjeseca.

On je naveo da je ova kompanija u proizvodnju ove godine uložila oko tri miliona KM, te da mljekara proizvode izvozi, između ostalih, na tržišta Njemačke, Austrije, skandinavskih zemalja.

- Intenzivno radimo prema izvozu u Maleziju, Singapur i Ujedinjene Arapske Emirate. Mislim da je to u dobroj odmakloj fazi i da će dati efekta za našu kompaniju - rekao je Vukoje.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: