Petrović: U rješavanje pitanja o sudbini IAT-a uključiće se Vlada RS | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Petrović: U rješavanje pitanja o sudbini IAT-a uključiće se Vlada RS

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:07.12.2020.

Nakon proglašavanja izbornih rezultata Rodoljub Drašković, predsjednik Poslovnog sistema "Svislajon Takovo" i većinski vlasnik SL "Industrija alata Trebinje" poručio je da prekida privredne aktivnosti u Hercegovini.

Generalni sekretar SNSD Luka Petrović ističe da je politika IAT-a prilično nejasna i mijenja se iz dana u dan.

''Takve najave koje nemaju pravnog osnova nas zabrinjavaju”.Iako ovaj poslovni sistem raspolaže značajnim brojem ljudi koji dobro rade svoj posao, zbog reakcija većinskog vlasnika često imaju problem da izraze svoje mišljenje'', kaže Petrović. Grad je zatražio da se u rješavanje ovoga problema koji dovodi u pitanje sudbinu brojnih porodica iz našeg grada uključi i Vlada Republike Srpske. “ Mora se vidjeti zašto Rodoljub Drašković nije platio 25 miliona maraka državi. Mi smo pozvali institucije kao što su MUP, Tužilaštvo, Poreska uprava da provjere da li je moguće da je sadašnja IAT dužna 36 miliona maraka ''Svislajonu'' Novi Sad”, dodao je Petrović.

U što skorije vrijeme mora se naći adekvatno rješenje koje će obezbijediti sigurnost svih radni mjesta. Petrović ističe da će uložiti sve napore da Vlada Srpske stane iza radnika, proizvodnje i oskudne imovine koja je preostala. U sljedećih nekoliko dana očekuje se reakcija iz Sindikata IAT-a, najkasnije do Nove godine, kako bi se preduzele određene radnje nadležnih presudne za više stotina radnih mjesta.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: