Smanjena naknada za podsticanje proizvodnje struje iz obnovljivih izvora u RS | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Smanjena naknada za podsticanje proizvodnje struje iz obnovljivih izvora u RS

Izvor: ekapija | Datum:12.12.2020.

Vlada Republike Srpske u četvrtak, 10. decembra, je dala saglasnost na novu Odluku o visini naknade za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i u efikasnoj kogeneraciji, koju je u novembru ove godine donijela Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske.

Ovom Odlukom značajno je smanjena jedinična naknada za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i u efikasnoj kogeneraciji, koja se iskazuje na računima građana za električnu energiju i koju građani plaćaju sa računom za električnu energiju. Naknada je ovom Odlukom umanjena sa dosadašnjih 0,0075 KM po kilovat - času na 0,0064 KM po kilovat - času.

S obzirom da će se ova Odluka primjenjivati od 1. januara 2021. od kada prestaje da važi ranije donesena Odluka, računi građana će od tog datuma imati manju stavku koja se na računima prikazuje kao naknada za obnovljive izvore energije.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: