HE Dabar: Počinju radovi na betoniranju dovodnog tunela | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

HE Dabar: Počinju radovi na betoniranju dovodnog tunela

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.02.2021.

Na gradilište Hidroelektrane Dabar ovih dana dopremljena je oplata neophodna za izvođenje sekundarne obloge dovodnog tunela. Betoniranje tunela čija je dužina 12.125 metara počeće polovinom marta, potvrdio je ѕa RT Slaviša Stajić, V.D. direktora HE Dabar.

Za izvođenje ovih radova stekli su se uslovi nakon proboja tunela i spajanja iskopa iz pravca Straževice – Zovi Do i Vodostana -Bileća, završetka primarne obloge koja se sukcesivno izvodila te niza drugih, neophodnih predradnji.

Stajić ističe da će sekundarna obloga, koja će se izvoditi po cijelom obimu i dužini, formira završni oblik tunela dok primarna obloga obezbjeđuje stabilnost i sigurnost tunelske cijevi u izgradnji.

„Izvođač će prilikom izrade sekundarne obloge od armiranog betona, a čija je minimalna debljina 300 milimetara po metru dužnom tunela ugrađivati oko 5,5 metara kubnih metara betona, u zavisnosti od tipa podgrade na određenoj dionici“, kaže Stajić.

Za završetak predmetnih radova izvođač će, samo u sekundarnu oblogu tunela, ugraditi oko 65.000,00 metara kubnih betona.

Ukupna vrijednost radova je 114 miliona KM, a izvođač je „Integral inženjering“a.d.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: