Delegacija Trebinja u dvodnevnoj posjeti Vršcu – razgovarano o privrednom i turističkom povezivanju | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Delegacija Trebinja u dvodnevnoj posjeti Vršcu – razgovarano o privrednom i turističkom povezivanju

Izvor: Hercegovina Press | Datum:02.04.2021.

Delegacija Grada Trebinja boravila je u dvodnevnoj radnoj posjeti Vršcu, u okviru koje su se sastali sa gradonačelnicom ovog grada Draganom Mitrović , predsjednikom Swisslion kompanije Rodoljubom Draškovićem, kao i predstavnicima Udruženja Hercegovina Vršac, koje je najstarije udruženje Hercegovaca u Srbiji.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović i načelnik Odjeljenja za privredu grada Trebinja Bojan Vučurević su sa rukovodstvom grada Vršca razgovarali o privrednoj saradnji i još čvršćem povezivanju dva grada pobratima.

Dogovoreno je da se u narednom periodu intenziviraju sastanci načelnika odjeljenja i direktora javnih preduzeća u privrednom i turističkom interesu Trebinja i Vršca.

Delegacija je posjetila i Konditorsku industriju Swisslion, a nakon obilaska nove vinarije, vinograda, hotela Helvecija 1880, i crkve Sv. Teodor Vršački čiji je ktitor Rodoljub Drašković, predstavnici Grada Trebinja su sa predsjednikom Poslovnog sistema Swisslion razgovarali o pokretanju novih projekata u Hercegovini, kao i uspješnom i intenzivnom nastavku već započetih investicija.

Trebinjci su gostima uručili na poklon Monografiju Grada Trebinja kao i mozaik sa motivima grada.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: