Dodik: Imamo najnižu cijenu električne energije u regionu | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Dodik: Imamo najnižu cijenu električne energije u regionu

Izvor: RTRS | Foto: SRNA | Datum:21.05.2021.

Republika Srpska ima najnižu cijenu električne energije u regionu, naglasio je Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u Trebinju.

- Srpska ima nižu cijenu struje od FBiH za 25 do 40 odsto, od Hrvatske za čak 80 odsto, a jeftiniji smo i od cijene struje u Srbiji - naglasio je Dodik.

On je poručio da će Srpska pokušati da ostanemo konkurentna u tom pogledu.

- Što se tiče stanovništva, izgleda da je došlo vrijeme za neke nove pristupe i da za one koji ne mogu da plaćaju struju formiramo socijalne karte ili posebne socijalne programe - rekao je Dodik.

Dodik je pohvalio organizatore Samita energetike u Trebinju, jer se na tom skupu otvara mogućnost za razgovore o mnogim pitanjima i daju odgovori na to šta treba činiti u oblasti energetike.

Na sastanku u Elektroprivredi Republike Srpske su učestvovali i direktor Sekretarijata Energetske zajednice jugoistočne Evrope Janez Kopač, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović.


 
 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: