Nakon više godina uspostavljena saradnja elektroprivreda Srpske i Crne Gore | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Nakon više godina uspostavljena saradnja elektroprivreda Srpske i Crne Gore

Izvor: hercegovinapress | Datum:23.06.2021.

Radni sastanak Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore i Uprave MH Elektroprivrede Republike Srpske, matičnog preduzeća iz Trebinja održan je nakon više godina u sjedištu Elektroprivrede Crne Gore.

Razmijenjena su iskustva i položaj Elektroprivreda u energetskoj tranziciji i reorganizaciji ovih sistema.
Sagledavane su mogućnosti višeg nivoa saradnje, a u cilju veće efikasnosti i profitabilnosti sistema. Na zajedničkom sastanku razmatrana je i mogućnost iskorištenja voda rijeke Trebišnjice u energetske svrhe i svrhe vodosnabdijevanja crnogorskog primorja.


Kako postoji određena projektna dokumentacija, elaborati i studije, EPCG je uputila inicijativu za aktuelizaciju i novelaciju postojeće projektne dokumentacije za izgradnju HE Sutorina. Potencijali za objekte iz obnovljivih izvora su veliki i neki od njih su nemogući bez zajedničkog rada, za dobrobit, stanovništva, lokalnih zajednica, ali i privrede uopšte, zaključeno je na sastanku.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: