Izabrani biznis lideri održivog razvoja: TREBINJE PREDSTAVLJALA KOMPANIJA "DINECO" (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Izabrani biznis lideri održivog razvoja: TREBINJE PREDSTAVLJALA KOMPANIJA "DINECO" (FOTO)

Izvor: DINECO | Foto: DINECO | Datum:03.07.2021.

Na svečanoj ceremoniji, organizovanoj u Banja Luci, proglašeni su biznis lideri održivog razvoja u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu.

Godišnje takmičenje za biznis lidere održivog razvoja ima za cilj da promoviše napore i angažman privatnog sektora u polju održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. Nagrada za 2021. godinu nudi jasniji fokus na kompanije koje stvaraju i zadržavaju kvalitetna radna mjesta i aktivno rade na dekarbonizaciji svog poslovanja. Ove godine je zabilježen rekordan broj prijavljenih kandidata, odnosno 75 preduzeća je predalo 106 prijava, za razliku od prethodnih godina kada su 2019. godine učešće uzela 44 preduzeća koja su predala 55 prijava i 2020. godine kada je 71 kompanija predala 106 prijava.

Kompanija “Dineco” d.o.o. je učestvovala u kategoriji mikro i malih preduzeća u oblasti “Resursi i okoliš”.

Direktor ove kompanije, koja se bavi proizvodnjom namještaja po mjeri, Slađana Bukvić Pendo kaže da je čast biti dio jedne ovako značajne manifestacije.

“Od marta mjeseca smo ušli u proceduru izbora biznis lidera održivog razvoja i kroz nekoliko faza evaluacije dobijali sve veću volju da dođemo do finala. Na kraju, trud se isplatio i ovo priznanje nam je dalo vjetar u leđa za dalji rad, posebno kada je u pitanju zaštita životne sredine i ljudskih resursa”, navela je Bukvić Pendo. Ona je dodala da svi moramo da podižemo svijest o tome da treba raditi i živjeti po principima održivog razvoja, kako bi ostavili ovu našu planetu kao ljepše mjesto za život generacijama koje dolaze.

"Dineco" među svojim ciljevima navodi da se u toj kompaniji teži povećanju proizvodnje i prodaje, i njihovom održivom rastu i razvoju. U proizvodnji koriste Holz-her opremu i mašine i zahvaljujući tom obradnom CNC centru dodatno smanjuju potrošnju materijala i resursa, energije i uštede otpada. Sve ovo dovelo ih je do prepoznavanja od strane UNDP i finalista izbora biznis lidera održivog razvoja za 2021. godinu.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: