Podsticaji za 300 nevesinjskih poljoprivrednika | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Podsticaji za 300 nevesinjskih poljoprivrednika

Izvor: hercegovinapress | Datum:12.08.2021.

Opštinsko Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti uručilo je danas rješenja za prvu grupu nevesinjskih poljoprivrednika koji su ostvarili pravo na subvencije u 2021. godini. Programi podrške obuhvatili su nabavku poljoprivredne mehanizacije, muznih uređaja,sjemenskog materijala i pčelarske opreme, nabavku i uzgoj steonih junica i dvizica, te izgradnju novih i adaptaciju postojećih objekata. Iz Odjeljenja za privredu su potvrdili da su odobreni svi zahtjevi i da će podsticaje po ovom osnovu dobiti oko 300 nevesinjskih poljoprivrednika.

Opština Nevesinje će na osnovu posebnog Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja poljoprivrednim proizvođačima isplatiti 150.000 KM budžetskih sredstava. Kroz subvencije za mlijeko biće isplaćeno oko 120.000 KM, a određena sredstva su namijenjena za izgradnju vodopoja i podizanje novih zasada voća.

Načelnik opštine Milenko Avdalović prenio je opredjeljenje lokalne uprave da kroz subvencije nastavi sa podrškom proizvođačima koji namjeravaju da se ozbiljno bave poljoprivredom

On je naglasio da je prošla i tekuća godina bila puna izazova, ali da opština nije smanjivala podsticaje za poljoprivredu. Avdalović je poručio poljoprivrednicima da se posvete svojim imanjima, slušaju savjete stručnjaka i primjenjuju agrotehničke mjere, a kako je naglasio, podrška Opštine neće izostati.

Podjela rješenja poljoprivrednicima biće nastavljena i narednih dana.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: