Pavlović: Izgradnja HE Bistrica - važan projekat za Foču i cijelu Srpsku (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Pavlović: Izgradnja HE Bistrica - važan projekat za Foču i cijelu Srpsku (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:28.12.2021.

Izgradnja hidroelektrana na rijeci Bistrici važan je projekat, ne samo za Foču već za cijelu Republiku Srpsku, rekao je Dejan Pavlović direktor HE Bistrica, gostujući u našem Jutarnjem programu.

- Nova radna mjesta i prihod u budžet Republike Srpske su najveća dobit cijelog projekta, a riješiće se i problemi stanovnika Miljevine - naglasio je Pavlović.  

Vrijednost projekta iznosi preko 102 miliona evra, uz potencijalnu mogućnost otvaranja velikog broja novih radnih mjesta.

- Od danas i u narednih šest mjeseci traju pripremni radovi, plus četiri godine i sigurni smo da će sve biti ispoštovano u rokovima. Kineska kompanija radi na ovom projektu - rekao je Pavlović.

Danas će u Foči biti svečano obilježen početak radova na izgradnji hidroelektrana Bistrica.

Svečanom činu prisustvovaće premijer Srpske Radovan Višković, i ministri energetike i rudarstva i prosvjete i kulture Srpske Petar Đokić i Natalija Trivić.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: