Trebinje se predstavilo na trećem Sajmu zavičaja u Novom Sadu | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Trebinje se predstavilo na trećem Sajmu zavičaja u Novom Sadu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:15.02.2022.

Grad Trebinje je ove godine učestvovao u manifestaciji „Sajam zavičaja“ u Novom Sadu, koji je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, uz organizacionu podršku pokrajinskog Fonda za izbjegla i raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu.

Novosadski sajam zavičaja je manifestacija koja ima za cilj povezivanje i unapređenje saradnje institucija, organizacija i zavičajnih kao i srodnih udruženja iz Srbije i regiona u oblasti privrede, turizma i kulture.  Pozdravne riječi u ime organizatora uputio je direktor Fonda Duško Ćutilo.

„Ova manifestacija simbolizuje zajedništvo, sabornost i solidarnost našeg naroda, ovo je prilika da se bolje upoznamo i unapredimo saradnju, da gradimo mostove koji će nas spajati i stvoriti neraskidive veze“, rekao je Ćutilo.

Izlagačima i posjetiocima sajma obratio se i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, kao i Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Sajmu u Novom Sadu, u ime Grada Trebinja, prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, kao i predstavnici Agrarnog fonda Trebinje i Hercegovačke kuće.

Prema Boškovićevim riječima, posjećenost trebinjskom štandu bila je izuzetna, kao i interesovanje prisutnih za naša kulturna i privredna bogatstva i turističku ponudu.

„Zadovoljni smo učešćem i predstavljanjem na ovogodišnjem sajmu. Trebinje kao grad kulture, bogate istorije i tradicije, uz savremene pristupe razvoju, postaje sve prepoznatljivije turističko mjesto u regionu, pa je i interesovanje za ponudom našeg kraja bilo izuzetno veliko. Posjetiocima smo predstavili hercegovačka bogatstva, kulturu, gastronomiju, običaje. Ukratko, predstavili smo sve ono čime se ponosimo, a ostvarili smo i niz značajnih kontakata,“ rekao je Bošković.

Pored Trebinja, na ovogodišnjem sajmu su se predstavili izlagači iz cijelog regiona – Srbije, Slovenije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Rumunije.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: