Više od 450 učesnika na Samitu energetike Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Više od 450 učesnika na Samitu energetike Trebinje

Izvor: Hercegovina press | Datum:10.03.2022.

Samit energetike u Trebinju naredne sedmice okupiće više od 450 učesnika, najznačajnijih ličnosti iz energetskog sektora u regionu, a najvažnije teme o kojima će biti riječi su dekarbonizacija, snabdijevanje gasom i naftom u regionu, izjavio je Srni direktor ovog samita Aleksandar Branković.
Branković je istakao da će o ovim temama tokom tri dana na panelima govoriti predstavnici firmi iz gasnog sektora iz regiona, berza, prodavci električne energije, kao i predstavnici elektroprivreda iz regiona.

„Najveća tema će se povesti oko nepostojanja rezervi nafte u BiH i kako to prevazići, pošto prema direktivama EU, od prvog januara 2023. godine BiH mora da ima uspostavljene obavezne rezerve nafte, a nismo ni krenuli sa tim“, rekao je Branković.

On je dodao da su pripreme za ovogodišnji Samit energetike pri kraju, sutra će biti zatvorene prijave učesnika, a odziv je vrlo dobar.

Branković je napomenuo da će na marginama Samita biti organizovan sastanak nadležnih ministara iz BiH sa novim direktorom Sekretarijata Energetske zajednice Arturom Lorkovskim.

„Govoriće o daljoj realizaciji energetskih paketa koji su pred BiH“, rekao je Branković.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: