Potpisan sporazum o nabavci opreme za HE Dabar | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Potpisan sporazum o nabavci opreme za HE Dabar

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.03.2022.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić potpisali su u Trebinju sporazum o nabavci opreme za Hidroelektranu Dabar u vrijednosti od 30 miliona evra.

Sporazum o nabaci opreme za HE Dabar potpisali su izvršni direktor Elnos grupe Borko Torbica i Rajhold Šnajder, glavni operativni direktor austrijske kompanije Fojt hidro.

Riječ o sporazumu o isporuci turbina i ostale opreme za hidroelektranu Dabar, samo za turbine i generatore u vrijednosti od 30 miliona evra.

Pored čelnika Srpske potpisivanju sporazuma prisustvovali su  i predstavnici kineske kompanije Čajna Gezuba, koji su partneri na projektu.

- Hidreolektrana Dabar trebalo bi da bude u potpunosti završena u roku od pet godina, a ukupna vrijednost projekta je oko 640 miliona maraka - rekao je novinarima ministar Petar Đokić.

To je prva veća hidroelektrana koja se gradi na području bivše Jugoslavije u posljednjih 30 godina.

Višković će u Trebinju posjetiti preduzeće Elektroprivreda Republike Srpske i razgovarati sa gradonačelnikom tog grada Mirkom Ćurićem. Potom će i prisustvovati svečanom otvaranju Samita energetike "Set Trebinje 2022", nakon čega će učestvovati u panelu o temi "Dekarbonizacija energetskog sektora".


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: