Košarac: U Foči planirana izgradnja šest hidrocentrala | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Košarac: U Foči planirana izgradnja šest hidrocentrala

Izvor: RTRS | Datum:02.06.2022.

Na području opštine Foča planirana je izgradnja šest hidrocentrala koje su ozbiljan energetski potencijal, a koje će imati pozitivnu refleksiju na ekonomske prilike stanovništva ove opštine, Republike Srpske i BiH - istaknuto je u razgovoru načelnika Foče, Milana Vukadinovića sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Stašom Košarcem.
 

Razgovarao je i o podršci drvoprerađivačima, rješavanju gorućih problema na magistralnim putevima, turizmu i poljoprivredi.

- Mi ćemo, kada je u pitanju poljoprivreda i ruralni razvoj, tražiti od kredibilnih organizacija kao što je FAO, da što skorije dođu u Foču kako bi se sproveli određeni projekti iz poljoprivrede i ruralnog razvoja - rekao je Košarac.

- Mislim da ćemou tom dijelu ćemo napraviti značajan iskorak. Našim pravilnikom smo već prilagodili određena sredstva koja ćemo plasirati prema našim poljoprivrednicima. Vidjećemo da u narednom periodu osmislimo zadrugu, odnosno spone između naših turističkih kapaciteta i proizvođačla organske hrane - istakao je Milan Vukadinović, načelnik opštine Foča.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: