Dodik u Trebinju: Energetski sistem stabilan, cijene ostaju iste | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Dodik u Trebinju: Energetski sistem stabilan, cijene ostaju iste

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:24.06.2022.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Trebinju sa generalnim direktorom Elektroprivrede Republike Srpske Lukom Petrovićem i rukovodiocima tog preduzeća sa kojima je razgovarao o aktuelnim energetskim projektima i poslovanju Elektroprivrede.

„Posljedice globalne energetske krize trpe svi, međutim ono što je za nas najvažnije jeste da je energetski sistem Republike Srpske stabilan i da bi ova poslovna godina trebalo da bude rekordna za Elektroprivredu Srpske, što je izuzetno važno u ovoj situaciji“,  istaknuto je nakon sastanka u Elektroprivredi RS.

Takođe, ponovljeno je da nema prodaje Elektroprivrede, te da cijena struje u Srpskoj ostaje ista.

Nastavlja se ulaganje u najvažnije energetske projekte čija je realizacija u toku.

Direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović istakao je da je Elektroprivreda RS potpuno stabilan i likvidan sistem, kako novčano tako i tehnološki.

„U prvih pet mjeseci ove godine ERS je izvezla električne energije u vrijednosti 250 milona KM. Očekivati je da u posljednjem kvartalu imamo značajan izvoz tako da očekujemo najbolje rezultate“, istakao je Petrović.

Kada je riječ o cijenama i snabdijevanju gorivom, rečeno je da se na cijenu u ovom trenutku ne može uticati jer to diktira globalno tržište, te da je prioritet da se uopšte obezbijede dovoljne količine goriva.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: