Bijeljina: Pomoć Vlade Srpske Narodnoj kuhinji i socijalno ugroženom stanovništvu | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Bijeljina: Pomoć Vlade Srpske Narodnoj kuhinji i socijalno ugroženom stanovništvu

Izvor: SRNA | Datum:10.07.2022.

Pomoć Vlade Republike Srpske, vrijedna 40.000 KM, stigla je u Bijeljinu za podršku socijalno ugroženom stanovništvu i korisnicima Narodne kuhinje, rekao je Srni sekretar gradskog Crvenog krsta Perica Gligić.

- Osim ove pomoći u robi, Vlada je za Bijeljinu obezbijedila i novčanu pomoć od 27.000 KM za nabavku namirnica za potrebe Narodne kuhinje u gradu, koja ima 260 korisnika - naveo je Gligić.

On je zahvalio Vladi i premijeru na ovoj značajnoj pomoći i što, kako je rekao, imaju osjećaja za socijalno ugroženo stanovništvo, te istakao da je ugroženih sve više i da im je sve teže, zbog čega je neophodna solidarnost u društvu.

Prema Gligićevim riječima, Narodnoj kuhinji u Bijeljini predata je tona brašna, 10.534 konzerve, 514 kilograma šećera, 514 litara ulja i 256 kilograma soli.

Preostalih 9.250 kilograma brašna, u pakovanju od po 25 kilograma, podijeljeno je za 400 korisnika u bijeljinskim mjesnim zajednicama, socijalno ugroženima iz boračke populacije, dobrovoljnim davaocima krvi i udruženju "Otaharin“, koje pomaže romskoj zajednici u Bijeljini.

Vlada Republike Srpske u ovoj godini usvojila nekoliko zaključaka kojima je najugroženijim građanima na raspolaganje stavljena roba koja je interventno nabavljena u prethodnom periodu.

Crvenom krstu Republike Srpske dodijeljena je finansijska podrška od 60.500 KM koja je podijeljena javnim kuhinjama.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: