U toku izrada planova za uštedu struje u Srbiji | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

U toku izrada planova za uštedu struje u Srbiji

Izvor: SRNA | Datum:04.09.2022.

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je da država pravi planove za uštedu električne energije, prije svega u javnim preduzećuma i da će tokom zime morati da uvozi struju za šta će biti izdvojena ogromna sredstva.


 

- Ne prave se planovi za restrikcije. Mi ćemo se truditi da obezbedimo redovno snabdevanje za sve - rekla je Mihajlovićeva i dodala da je Srbija noćas uvezla struju u vrijednosti od 1,3 miliona evra.

Ona je navela da planovi za uštedu električne energije, prije svega u javnim preduzećima, treba da budu gotovi do 15. septembra.

Uz preporuke građanima kako da štede električnu energiju, Mihajlovićeva je navela da će pojedinci koji budu manje trošili biti i nagrađeni.

Kada je riječ o toplanama, Mihajlovićeva kaže da su one spremne za predstojeću grejnu sezonu i da ima rezerve mazuta.

- Zaliha mazuta imamo za 100 dana, nafte i naftnih derivata za 60 dana. Krizni planovi su spremni za nepredviđena dešavanja na evropskom tržište - rekla je Mihajlovićeva za RTS.

Ona je dodala da je snabdijevanje peletom normalizovano i da ga ima dovoljno na tržištu.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: