Višković: Izdvojeno više od 110 miliona KM za razne kategorije stanovništva | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Višković: Izdvojeno više od 110 miliona KM za razne kategorije stanovništva

Izvor: SRNA | Datum:27.09.2022.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je iz budžeta Srpske u posljednja dva mjeseca izdvojeno više od 110 miliona KM za jednokratnu pomoć demobilisanim borcima, penzionerima, mladima, nezaposlenoj djeci poginulih boraca, porodicama sa četvoro i više djece, porodicama poginulih boraca.
 

 To je možda mali novac za velike ekonomije, za Republiku Srpsku to je ogroman novac - rekao je Višković za RTV Istočno Sarajevo.

Govoreći o radu Vlade Republike Srpske u teškim vremenima, premijer je naveo da su više puta povećane plate, penzije i druga davanja, te istakao da je njihov rast veći od procenta inflacije.

Višković je rekao da je Vlada Srpske nastojala da sanira inflatorni udar, te izrazio zadovoljstvo što nijednog momenta roba u tržnim centrima nije nedostajala.

On je istakao da Republika Srpska ima dovoljne količine i hrane i energenata, te dodao da nema povećanja cijena električne energije, ni za privredu, ni za domaćinstva, kao i da građani Srpske struju u budućnosti nikada neće plaćati više nego što je u Federaciji BiH.

Višković je naveo da Republika Srpska danas ima najveći broj zaposlenih od kako se taj podatak mjeri i prosječnu platu od 1.160 KM, te dodao da je već više od dvije godine veća nego u FBiH, a istakao je i da Republika Srpska nije prezadužena, kao što se govori.

On je podsjetio da su poslodavci u Republici Srpskoj izdvojili više od 450 miliona KM za povećanje plata radnicima, te naglasio da će svake sljedeće godine realnom sektoru ostati više od 330 miliona KM i to na osnovu odluka koje je do sada donijela Vlada Republike Srpske.

Višković je naveo da Vlada Republike Srpske već dvije godine donosi odluke o ograničavanju marže, pojasnivši da je to jedini mehanizam koji ima, a provjere da li se poštuju su vršene posredstvom Inspektorata Republike.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: