Dodik: Srpska redovno servisira obaveze (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Dodik: Srpska redovno servisira obaveze (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:23.11.2022.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da naredne godine dospijeva značajan priliv obaveza koje će Srpska servisirati na uobičajen način.
 
 

- To je nešto više nego prethodnih godina kada je to iznosilo 900 miliona KM, a sada iznosi milijardu i nešto više. Sve je uključeno u budžet koji će to finansirati - rekao je Dodik i dodao da će opterećenje budžeta u 2024. godini biti 450 miliona KM.

Naglasio je da su sasvim normalne finansijske operacije na tržištu vezano za uzimanje zajmova, te da je to način na koji žive banke i funkcionišu tržišta i da je to danas znatno poremećeno.

- Ova Vlada je ranije bila napadana zato što je izašla na tržište, odnosno Bečku berzu i povukla novac, a to je bilo sa fiksmom kamatom, dok danas kamate na otvorenom tržištu u Evropi za ovaj region već premašuju sedam odsto - rekao je Dodik.

On je naglasio da je Srpska imala sreće što je povukla znatna sredstva sa veoma niskim kamatama.

- Uobičajeno je, kada dospijevaju takve obaveze, da se to onda zanovi ponovo. Da li ćemo uspjeti, to ćemo da vidimo. Ako ne, mi ćemo servisiranje uraditi i ostati solidan finansijski partner onima koji su u nas imali povjerenje - naglasio je Dodik.

Komentarišući rad BN televizije, Dodik je naglasio da ova medijska kuća ima pravo na rad kao i sve druge, ali da je njeno djelovanje u kontinuitetu usmjereno protiv Republike Srpske.

- Uvijek ćete zadržati pravo da radite ono što mislite da treba, ali nemojte očekivati da vam se neće odgovoriti, da vam se neće reći, uvijek i u svakoj prilici. Jedino što sam siguran je da šta god da ja kažem prema vama, nekada neću pretjerati koliko ste vi pretjerali - istakao je Dodik, osvrnuvši se na rad BN televizije.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: