Izgradnja HE Mrsovo od velikog značaja za Rudo i cijelu Srpsku | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Izgradnja HE Mrsovo od velikog značaja za Rudo i cijelu Srpsku

Izvor: RTRS | Datum:10.01.2023.

Zamjenik načlenika opštine Rudo Jovica Vidaković izjavio je Srni da je ova lokalna zajednica naročito zainteresovana za investiciona ulaganja na svojoj teritoriji kako bi popravili životni standard stanovništva i zaposlenost, te pružili šansu razvoju, a posebno ulogu u tom pogledu ima realizacija započetog projekta izgradnje Hidroelektrane "Mrsovo".
 

- Opštinsko rukovodstvo, u saradnji sa republičkim vlastima, pokušava uraditi sve kako bi se povećala investiciona ulaganja u našu lokalnu zajednicu. S toga, želimo da ukažemo na tendenciozne i populističke izjave poslanika Nebojše Vukanovića koji takvim neodgovornim istupima dovodi u pitanje aktivnosti Elektroprivrede Republike Srpske i kupovinu koncesije za izgradnju HE Mrsovo - naglasio je Vidaković.

On je ocijenio da je sasvim opravdano i prirodno da investiciona ulaganja u hidroenergetske objekte upravo vrši ERS, kako je to ukazao i generalni direktor Luka Petrović.

- Realizacijom projekta HE Mrsovo opština Rudo ostvarila bi značajne benefite. Prije svega, ovo preduzeće zaposlilo bi oko 60 ljudi, a opština bi na godišnjem nivou povećala svoje prihode za oko 650.000 KM što je od izuzetnog značaja za opštinu Rudo koja spada u red izrazito nerazvijenih lokalnih zajednica - pojasnio je Vidaković.

Pored ovih lokalnih benefita, rekao je Vidaković, mora se istaći i doprinos HE Mrsovo dugoročnoj energetskoj stabilnosti Republike Srpske, te zamolio vlasti Republike Srpske da istraju u realizaciji ovog projekta od opšteg interesa.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: