Šuput: Od sada banke mogu da imaju mobilnu ekspozituru | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Šuput: Od sada banke mogu da imaju mobilnu ekspozituru

Izvor: RTRS | Datum:07.04.2023.

Upravni odbor Agencije za bankarstvo Republike Srpske donio je odluku o izmijeni procedure, te smo omogućili bankama da imaju mobilnu ekspozituru, rekao je Srđan Šuput, direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Mobilna ekspozitura je prisutna u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj.

- Radi se o ekspozituri koja je u pokretu, u motornom vozilu, kao kombi koja ima našu saglasnost i u stvari je šalter. Danas može da bude u Čajniču, sutra u Kalinoviku, Drvaru, Petrovcu... bilo kom mjestu - naglasio je Šuput.

Šuput je istakao da se za takvu mobilnu ekspozituru ne traže posebni elaborati za koje se daje saglasnost.

- Već smo razgovarali sa nekoliko banaka. Jedna od banaka je izrazila spremnost da investira. Mi očekujemo u narednih 60 do 90 dana da imamo prvu mobilnu ekspozituru u Republici Srpskoj. Ta mobilna ekspozitura je u stvari šalter, u njoj možete da radite sve - od isplata, uplata, tranfera. U njoj se nalazi bankomat iz kojeg podižete novac. I to je mnogo jeftinije za banku, a pristupačno građanima - rekao je Šuput.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: