JUG SRPSKE I TREBINJE NAJPRIVLAČNIJI TURISTIMA | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

JUG SRPSKE I TREBINJE NAJPRIVLAČNIJI TURISTIMA

Izvor: Srna | Datum:08.05.2023.

U Republici Srpskoj na većini destinacija očekuje se bogat i sadržajan ljetni program, zahvaljujući turističkim aranžmanima, dok najveće interesovanje turisti pokazuju za jug Srpske i Trebinje, rečeno je Srni u Turističkoj organizaciji Srpske.


Iz ove organizacije su istakli da od početka godine Republika Srpska bilježi povećanje broja turističkih kretanja, pogotovo stranih turista, čemu doprinose i brojni kulturni, muzički i manifestacioni sadržaji.

Manifestacioni turizam jedan je od najznačajnih oblika turističkih kretanja u svijetu i brojni putnici kao razlog svog putovanja navode upravo određene manifestacione sadržaje na nekoj destinaciji.

"Manifestacije su od izuzetnog značaja za razvoj i unapređenje turističke ponude. Republika Srpska se u proteklim godinama mogla pohvaliti brojnim turističkim, sportskim i manifestacijama kulture koje dovode goste iz cijeloga svijeta, a to su `OK Fest`, `Moto Fest`, Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka", ističu iz Turističke organizacije.

Iz Turističke organizacije kažu da se tokom ljetne sezone najveći broj stranih turista očekuje u Banjaluci, Trebinju, Višegradu, Bijeljini, nacionalnim parkovima "Kozara" i "Sutjeska", na Jahorini, ali i u banjskim centrima "Banja Vrućica", "Kulaši", Laktaši, "Vilina Vlas", te termama "Ozren".

Kada je riječ o turističkim vaučerima, iz Turističke organizacije napominju da je izmjenama i dopunama postojećeg Zakona o turizmu, resorno ministarstvo predvidjelo realizaciju ovog projekta.

"Projekat turističkih vaučera trebao bi biti realizovan u narednom periodu kao oblik pomoći turističkom sektoru i građanima Republike Srpske, odnosno radi razvoja domaćeg turizma i povećanja u Republici Srpskoj", pojasnili su u Turističkoj organizaciji.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: