PODIJELJENI PRASIĆI ZA 45 POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

PODIJELJENI PRASIĆI ZA 45 POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:16.05.2023.

Predstavnici Agrarnog fonda u Trebinju podijelili su danas prasiće za tov za 45 poljoprivrednih proizvođača u šta je uloženo oko 50.000 KM iz sredstava fonda i gradskog budžeta.

 


Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina rekao je da se trude da na ovaj način uključe poljoprivredne proizvođače u proces kooperantske proizvodnje, jer dobijaju tri praseta, a jednu utovljenu svinju vraćaju koja se prerađuje i plasira u prodajne objekte "Hercegovačke kuće".

On je naveo da je prasiće prošle godine dobilo 30 poljoprivrednika i da će nastaviti da sprovode taj program jer se pokazao kao veoma dobar.

Dutina je pojansio da Agrarni fond time želi da uvede novi princip rada i saradnje sa poljoprivrednim proizvođačima.

Jedan od poljoprivrednika koji je danas dobio prasiće Obrad Milinić iz sela LJubomir kod Trebinja rekao je da je i prošle godine dobio svinje i da je zadovoljan kvalitetom mesa.

"Ovaj program je dobar. Meso je poskupilo ove godine, a kilogram žive vage u Trebinju je oko 11 KM po kilogramu", rekao je Milinić.

Poljoprivrednik Ilija Rosandić iz Mostaća kod Trebinja, koji je takođe dobio prasiće, rekao je da im ovakvi programi mnogo znače, jer svake godine uzgaja svinje, a novac koji bi uložio u nabavku prasića, može da uloži u nešto drugo.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: