AUSTRIJSKE KOMPANIJE ZAINTERESOVANE ZA RAZVOJNE PROJEKTE ERS-a | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

AUSTRIJSKE KOMPANIJE ZAINTERESOVANE ZA RAZVOJNE PROJEKTE ERS-a

Izvor: SRNA | Datum:30.05.2023.

Delegacija austrijskih kompanija zainteresovanih za razvojne projekte Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ razgovarala je u Trebinju sa upravom tog preduzeća o projektima iz obnovljivih izvora energije.
"Predstavnici privrednih kompanija Austrije izrazili su interesovanje za uspostavljanje daljih aktivnosti, kako bi mogli da učestvuju u realizaciji razvojnih projekata ERS-a", saopšteno je iz ERS-a.

U saopštenju se navodi da je razgovarano o projektima ERS-a iz obnovljivih izvora energije i da je rukovodstvo preduzeća delegaciji austrijskih kompanija prezentovalo hidropotencijale, potencijale vjetra i sunca, kao i pokrenute i planirane projekte.

U austrijskoj delegaciji su bili predstavnici eminentnih kompanija: "Voith hidro", "Gepert", "Elin Motoren", "Ekotim Austria", "Isoplus fernvarmetehnik", "Antriz hidro", kao i trgovinski savjetnik Ambasade Austrije Marta Suda.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: