Potpisana inicijativa za podizanje praga PDV-a na 150.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Potpisana inicijativa za podizanje praga PDV-a na 150.000 KM

Izvor: RTRS | Datum:31.05.2023.

Zanatskopreduzernička komora regije Banjaluka i Područna privredna komora Banjaluka uputili su inicijativu za izmjenu Zakona o PDV-u. Traže da se poveća granica za ulazak u PDV sa sadašnjih 50.000 KM na 150 000KM.
 

Ukoliko se ne podigne prag mnogi preduzetnici će biti primorani da zatvaraju svoje radnje, izjavila je Žana Arsić, predsjednik Zanatsko preduzetničke komore.

- Želimo poslati poruku svim privrednicima u Srpskoj, kao i u cijeloj BiH, koliko je važno da svi zajedno nastupimo u ovoj inicijativi kako bi zajednički obezbijedili opstanak - rekla je Arsićeva.

Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka rekao je da današnji sistem PDV podstiče sivu zonu.

Račić je, nakon potisivanja inicijative, novinarima rekao da će ona biti ponuđena Privrednoj komori Republike Srpske, svim zainteresovanim u Srpskoj, kao i federalnoj Privrednoj i Obrtničkoj komori kako bi zajednički ta inicijativa bila upućena Savjetu ministara i Upravi za indirektno oporezivanje BiH.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: