Andrićgrad: U novom investicionom planu izgradnja marine | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Andrićgrad: U novom investicionom planu izgradnja marine

Izvor: SRNA | Datum:07.06.2023.

Predstavnik državnog kapitala u Andrićgradu Nedeljko Elek rekao je danas u Andrićgradu da je u drugoj fazi ulaganja u razvoj ovog turističkog kompleksa planirana izgradnja marine za brodove.


Elek je, govoreći o novom investicionom ciklusu, naveo da je u planu i da ova lokalna zajednica dobije najsavremeniji akva-park u ovom dijelu Evrope u kojem će posao dobiti 200 ljudi.

"To je na nivou jedne fabrike. Naš cilj je da ovo mjesto bude centar spajanja dvije najljepše srpske planine - Jahorine i Zlatibora", rekao je Elek na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Denisom Šulićem i idejnim tvorcem Andrićgrada Emirom Kusturicom na kojoj su predstavljeni sadržaji, ponuda i planovi Višegrada, kao i ulaganja Vlade Republike Srpske u Andrićgrad.

Elek je istakao da investicije ne znače ništa ako nema ko da radi, te najavio
da će u Andrićgradu biti otvoren fakultet za turizam u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da je u planu da se, u saradnji sa nadležnim organima Srbije i Republike Srpske, dobije i integrisani granični prelaz.

"Niko ne želi satima da čeka na granici da bi došao od Mećavnika do Andrićgrada. Moramo podići i svijest o ekologiji. Ružne slike plutajućeg otpada u Drini koje gledamo ne smiju više da se ponavljaju i na zaštiti prirode ćemo zajedno raditi", poručio je Elek.

Sve ove investicije u turizam i gasifikaciju cijele regije koja će, prema njegovim riječima, biti urađena, biće realizovane radi ispravljanja istorijske nepravde prema ovom kraju koji je zapostavljan decenijama.

"Zato bih i volio da ovi naši susreti postanu češći. Da se uvijek početkom juna nađemo ovdje i rezimiramo šta smo uradili i šta ćemo raditi i da to pređe u lijepu tradiciju", rekao je Elek.

Elek je pozvao predstavnike medija i turističke partnere na saradnju pri realozaciji ovih planova.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: