Ćurić: U toku realizacija brojnih projekata; Naš cilj je povećanje broja stanovnika i broja radnih mjesta | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Ćurić: U toku realizacija brojnih projekata; Naš cilj je povećanje broja stanovnika i broja radnih mjesta

Izvor: Herceg TV | Datum:16.06.2023.

Gostujući u jutarnjem programu Herceg TV gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da su brojni strateški projekti koji se trenutno realizuju u našem gradu, a to su prva slobodna zona u Trebinju, izgradnja nove bolnice, najveći most na rijeci Trebišnjici, zaobilaznice, Aerodrom, kongresni centar te sportska dvorana.

''Izgradnja nove bolnice u Trebinju je najveća investicija nakon betoniranja korita rijeke Trebišnjice, 128 miliona KM će biti izdvojeno za tako važan projekat i smatram da svi treba da damo doprinos koliko god je moguće to će značajno da promijeni sliku zdravstva i u Trebinju i RS i regionu'', rekao je Ćurić.

Gradonačelnik je juče razgovarao sa predstavnicima radne grupe za izgradnju aerodroma u Trebinju koju je predvodio pomoćnik ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu u Vladi Srbije i predsjednik Skupštine privrednog društva „Aerodromi Srbije“ Ivan Divac.

Ćurić je istakao da su tokom sastanka prezentovane dosadašnje aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije, koja treba da posluži za dobijanje svih neophodnih dozvola kako bi se počelo sa izvođenjem radova na ovom važnom kapitalnom projektu za naš grad i Republiku Srpsku.

‘’Ono što je veoma važno: nije se odustalo od tog projekta, da ima problema, ima, na nivou BiH smo organizovani tako kako smo organizovani, ne možete baš da odradite sve u roku u kome ste zamislili bez saglasnoti BiH. Sigurno da je RS donosila odluke već bi počeli radovi’’, dodao je Ćurić.

Istakao je da će u narednih mjesec-dva biti izložen plan ekologije i zaštite životne sredine.

‘’Naš cilj je  da prezentujemo sve što smo zamislili, da čujemo komentare svih stranaka u postupku. Projekat ide planiranom dinamikom i ne može se zaustaviti. Od aerodrome će značiti razvoj i Trebinja i RS.’’, ističe gradonačelnik Ćurić.

Ćurić smatra da Trebinje treba da se razvija, da se dostigne broj stanovnika od 50 000.

"To je naš cilj, pokušavamo da nađemo rješenja da povećamo broj stanovnika, upravo sad nešto što planiramo od većih projekata, upravo je to van Trebinja, da bi proširili zonu da ljudi mogu da grade objekte ne samo u centru grada’’.

Svi ovi projekti će doprinjeti povećanju broja stanovnika u našem gradu.

‘’Naša vizija i naš cilj je povećanje broja stanovnika i  broja radnih mjesta. Preko nadležnog ministarstva  podnesen je zahtjev da se u narednom periodu otvori malogranični prelaz kako bi stanovništvo i Trebinja i Dubrovnika na neki način brže prolazičo bez dodatne procedure. Nadam se da ćemo naići na razumijevanje.’’, rekao je Ćurić.

Trebinje će u narednom periodu biti još snažnije, do 2030. biće najpoželjniji mali grad na zapadnom Balkanu. Već imamo određen broj zahtjeva da se grade turistički kompleksi, zaključio je Ćurić.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: