Putica: Prema rezervacijama za jul i avgust, Trebinje očekuje rekordna turistička sezona | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Putica: Prema rezervacijama za jul i avgust, Trebinje očekuje rekordna turistička sezona

Izvor: Radio Trebinje | Datum:17.07.2023.

U Trebinju će u narednih mjesec i po dana biti upriličeno mnoštvo zanimljivih i atraktivnih sadržaja i uvjereni smo da ćemo zabilježiti novu rekordnu turističku godinu i time zadržati regionalnu lidersku poziciju, kaže Mirjana Putica, direktor Turističke organizacije Grada Trebinja.

„Ljetna turistička sezona u našem gradu tek predstoji i to potvrđuju rezervacije u drugoj polovini jula i gotovo čitav avgust“, istakla je Putica.

Prema njenim riječima za Radio Trebinje, u Trebinju je za šest mjeseci 2023. godine evidentirano 82.745 registrovanih noćenja turista, što predstavlja uvećanje od 16 odsto u odnosu na uporedni period prethodne 2022. godine, koja je okarakterisana kao istorijska, a kada je za prvih šest mjeseci zabilježeno 71.320 registrovanih noćenja turista.

„Svaki mjesec 2023. godine pojedinačno bio je bolji od uporednog iz 2022. godine, a posebno se izdvajaju januar, mart, april i maj mjesec, što jasno ukazuje da je predsezona bila izuzetno dobra i da Trebinje postaje destinacija koja nema isključivo sezonski karakter već turistička sezona traje minimalno devet mjeseci tokom godine“, navela je Putica.

Ona dodaje da su, kao i prethodnih godina, Trebinje grupno i individualno posjećivali turisti iz svih dijelova svijeta.

"Tokom šest mjeseci 2023. godine prostorije Turističkog informativnog centra posjetilo je 9.345 turista iz 53 zemlje svijeta. Prednjačili su turisti iz Srbije, Crne Gore, Francuske, Njemačke, Turske i Rusije", rekla je Putica.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: