TREBINJE: USKORO TENDER ZA PROBIJANJE TRASE OBILAZNICE, GRADNJA MOSTA INTENZIVNA | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

TREBINJE: USKORO TENDER ZA PROBIJANJE TRASE OBILAZNICE, GRADNJA MOSTA INTENZIVNA

Izvor: Srna | Datum:25.07.2023.

U Trebinju se intenzivno gradi most preko rijeke Trebišnjice koji je dio velike obilaznice oko grada, a preduzeće "Putevi Republike Srpske" će u narednim danima raspisati javnu nabavku za probijanje trase obilaznice, rekao je Srni direktor preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" Gordan Mišeljić.
"To je vrlo zahtjevan objekat gdje su stubovi visoki gotovo 30 metara. Svi ti kapitalni objekti zahtijevaju vrijeme, postoji mnogo zakonskih ograničenja, potrebno je izabrati najkvalitetnije izvođače, pa građani treba da imaju strpljenje i razumijevanje i za investitore i za izvođače", rekao je Mišeljić.

Iz preduzeća "Putevi Republike Srpske" Srni je rečeno da je projektna dokumentacija za prvu fazu obilaznice oko Trebinja, na dionici od naselja Aleksina Međa do naselja Banjevci urađena, a podrazumijeva pristupne saobraćajnice sa jedne i druge strane mosta, koji se trenutno radi iz sredstava "Elektroprivrede Republike Srpske", odnosno "Hidroelektrana na Trebišnjici".

"Planom poslovanja za ovu godinu predviđeno je da se raspiše javna nabavka i sprovede tenderska procedura za prvu fazu trebinjske obilaznice, a planirana vrijednost ove investicije je 4.273.504 KM", naveli su iz ovog preduzeća.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je Srni da je grad Trebinje, kad je riječ o projektu obilaznice, ispunio svoje obaveze, te da je u eksproprijaciju zemljišta uloženo oko milion KM.

"Ovaj projekat će biti veoma značajan za grad Trebinje, samim tim što u ljetnom periodu imamo velike saobraćajne gužve u centru grada, smatramo da bismo time rasteretili centar, ali bi i otvorili nove površine koje se nalaze uz obilaznicu, gdje bi se mogli graditi poslovni i stambeni objekti", rekao je Ćurić.

On je dodao da bi od značaja bio i priključni put za Hercegovačku Gračanicu, koju dnevno posjeti veliki broj turista, odnosno desetine autobusa svakodnevno, a nekada i više od stotinu u vrhuncu sezone.

"U okviru obilaznice planiran je taj priključni put za Hercegovačku Gračanicu, što bi znatno rasteretilo saobraćaj kroz naseljena mjesta u gradu", rekao je Ćurić.

On je istakao da treba vremena za ovaj izuzetno značajan projekat za grad, te zahvalio svima koji imaju razumijevanja za to.

"Ovaj projekat trebalo je da bude završen mnogo ranije, ali je, evo, nas čekao i upravo ćemo kao odgovorni ljudi, uz podršku Vlade Republike Srpske i `Puteva Republike Srpske` da završimo tu dionicu", rekao je Ćurić.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: