Đedović: Na zajedničkoj sjednici vlada o ''Buk Bijeloj'' i drugim projektima | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Đedović: Na zajedničkoj sjednici vlada o ''Buk Bijeloj'' i drugim projektima

Izvor: RTRS | Datum:31.07.2023.

Ministar rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović izjavila je da je predstojeća zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske prilika da se sagleda napredak na projektu izgradnje Hidroelektrane "Buk Bijela", te da se razgovara i o drugim potencijalnim projektima, prije svega u oblasti obnovljivih izvora energije, kao i povećanju energetske sigurnosti u snabdijevanju prirodnim gasom.

 

Ona je navela da su Srbija i Srpska prirodno upućene jedna na drugu, a da je to posebno izraženo u energetici zbog Drine na kojoj se i realizuje projekat izgradnje Hidroelektrane "Buk Bijela", koji sprovode "Elektroprivreda Srbije" i "Elektroprivreda Republike Srpske".

- Ovaj projekat je primer dobre saradnje u regionu na povećanju proizvodnih kapaciteta i energetske sigurnosti, posebno u vreme energetske krize - ocijenila je Đedovićeva.

Đedovićeva je govoreći o povezanosti Srbije i Srpske naglasila da je riječ o jednom narodu koji živi u dvije države.

Zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije trebalo bi da bude održana u petak, 4. avgusta, u Banjaluci. 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: