TREBINJE: MANJA POTRAŽNJA ZA STANOVIMA | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

TREBINJE: MANJA POTRAŽNJA ZA STANOVIMA

Izvor: Srna | Datum:01.08.2023.

Cijene novih stanova u Trebinju povećane su u odnosu na prošlu godinu, pa je trenutno najniža cijena metra kvadratnog 3.100 KM, a s obzirom na to da tržište pokazuje znatno smanjenje potražnje, realno je očekivati pad cijena, rečeno je Srni u agenciji za nekretnine "Nekretnine Trebinje".
"Potražnja za nekretninama u odnosu na prošlu godinu pala je za 35 odsto, a počela je naglo od kraja maja", naveli su u ovoj agenciji.

Prema njihovim podacima, u septembru prošle godine cijena metra kvadratnog stana u izgradnji u Trebinju bila je 2.700 KM, dok je sada najniža 3.100 KM.

Oni su napomenuli da budu prodati prvo najskuplji stanovi, koji su ujedno i sa najvećom kvadraturom, kao i da su kupci najčešće ljudi iz dijaspore.

Vlasnik građevinske firme "Mis invest" iz Trebinja Miladin Stević rekao je Srni da ovo preduzeće trenutno gradi dva objekta u gradu, sa ukupno sedamdesetak stanova, od kojih su u jednom gotovo svi rasprodati, dok i u drugom prodaja dobro napreduje.

"Metar kvadratnog stana u izgradnji kod nas trenutno košta 3.500 KM, što je cijena od prošle godine. Otkako je porasla cijena nekretnina svuda, na cijenu je uticalo poskupljenje građevinskog materijala, odnosno poskupljenje izvođenja radova zbog nedostatka radne snage", ukazao je Stević.

Prema njegovim riječima, u ovoj firmi nije došlo do smanjenja potražnje, pa nemaju prostora za sniženje cijene metra kvadratnog.

"Nešto malo je snižena cijena pojedinih građevinskih materijala, ali cijena rada je porasla, tako da nemamo prostora za sniženje cijene kvadrata stanova", tvrdi Stević. 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: