Čeka se odluka sa nivoa BiH – Ministri Čubrilović i Vesić o aerodromu u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Čeka se odluka sa nivoa BiH – Ministri Čubrilović i Vesić o aerodromu u Trebinju

Izvor: Rejting | Datum:05.08.2023.

Intenzivno se provode neophodne aktivnosti i procedure za projekat izgradnje aerodroma u Trebinju, kao objekta od strateškog značaja za Republiku Srpsku i Republiku Srbiju, poručeno je sa sastanka resornih ministara Srpske i Srbije.

 

 

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je u Banjaluci sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goranom Vesićem o mnogim temama, a što se tiče dugonajavljivanog aerodroma u Trebinju navedeno je da se za “naredne korake čeka odluka sa nivoa BiH potpisivanje Memoranduma o razumijevanju na izgradnji aerodroma između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije”.

 

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnosti povećanja broja letova na relaciji Beograd-Banjaluka-Beograd.

Ministri Čubrilović i Vesić konstatovali su da Republika Srpska i Srbija nikada nisu imali bolju saradnju kada je riječ o saobraćajnoj povezanosti, podsjetivši da Srbija gradi dva  autoputa i dvije brze saobraćajnice prema Republici Srpskoj.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: