Skupština grada Trebinja osnovala JP 'Slobodna zona Trebinje' | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Skupština grada Trebinja osnovala JP 'Slobodna zona Trebinje'

Izvor: Radio Trebinje | Datum:17.08.2023.

Skupština grada Trebinja, na 19. sjednici, usvojila je Prijedlog odluke o osnivanju Javnog preduzeća „Slobodna zona Trebinje“.

Kako je u obrazloženju istakao Bojan Vučurević, načelnik trebinjskog Odjeljenja za turizam, privredu i preduzetništvo djelatnost ovog preduzeća biće uređenje poslovanja i doprinos uspješnom poslovanju u oblasti ekonomije, što je od opšteg interesa za Trebinje.

„U okviru „Slobodne zone“ moći će se obavljati sve industrijske, trgovačke i uslužne djelatnosti, kojima se ne ugrožava životna sredina, zdravlje ljudi, materijalna dobra, a u skladu sa važećim propisima“, istakao je Vučurević.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je veliki trud uložen u osnivanje ovog preduzeća, koje će, kako je naglasio biti na ponos svih građana Trebinja.

„Ovo je projekat Grada Trebinja, Hercegovine i RS. Već se radi na terenu. Poučeni iskustvima iz regiona, posebno iz Srbije, očekujemo otvaranje novih radnih mjesta“, rekao je gradonačelnik Ćurić.

Skupština je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog odluke o imenovanju vršioca dužnosti članova Nadzornog odbora JP „Slobodna zona Trebinje“.

Odbornici su usvojili i izvještaj o ostvarivanju Programa rada Skupštine za prva tri mjeseca ove godine.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: