Trebinje: Nova investicija vrijedna 300 miliona KM | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Trebinje: Nova investicija vrijedna 300 miliona KM

Izvor: Ministarstvo trgovine i turizma RS | Datum:18.08.2023.

Vlada Republike Srpske usvojila je na juče održanoj sjednici Odluku o utvrđivanju investicionog projekta Lajon Hil Vilidž Trebinje, kao projekta od posebnog interesa za ekonomski razvoj grada Trebinje i ove regije, te prodaji zemljišta u svojini Republike Srpske radi realizacije navedenog projekta.


Istom odlukom Vlada Republike Srpske ovlastila je ministra trgovine i turizma da zaključi Ugovor o prodaji nepokretnosti s kupcem „Nugo holding“ d.o.o. Trebinje. Predmet ugovora je zemljište na lokaciji Gorica 2 Trebinje ukupne vrijednosti 964.870,24 KM.
Kompanija „Nugo holding“ d.o.o. iz Trebinja obratila se Vladi Republike Srpske radi realizacije direktne strane investicije Lajon Hil Vilidž, ukupne vrijednosti oko 300 miliona KM. Prema dostavljenom projektu, kompleks Lajon Hil Vilidž obuhvatiće izgradnju stambeno- poslovnog objekta sa 2.020 stambenih jedinica rezidencijalnog turizma, a planirano je da projekat bude realizovan u tri faze u periodu od sedam godina. Projekat podrazumijeva izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, tržnog centra, stomatoloških i medicinskih objekata.


Realizacijom ovog projekta dodatno će se obogatiti turistička ponuda grada Trebinje, koje u proteklim godinama bilježi rekordne turističke pokazatelje, te rasta ekonomskih pokazatelja turizma u ovoj lokalnoj zajednici i Republici Srpskoj. Takođe, tokom realizacije projekta pozitivno će se uticati na razvoj kompletnog građevinskog, ugostiteljskog i medicinskog sektora regije.


Projekat Lajon Hil Vilidž projekat je kompanije „Nugo holding“ d.o.o. Trebinje, koja posluje u sastavu kompanije „Brova Holding“ iz Norveške, čiji su osnivači članovi porodice Andrić, koja je porijeklom iz Trebinja.
Vlada Republike Srpske otvorena je za realizaciju projekata u svim sektorima privrede i spremna je da, poštujući svu zakonsku proceduru omogući realizaciju ovakvih i sličnih projekata.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: