Berkovići: Grad uništio zasade povrća (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Berkovići: Grad uništio zasade povrća (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:23.08.2023.

Drugu godinu zaredom stradali su zasadi povrća u opštini Berkovići. Prije dva dana grad je uništio parcele pod paprikom, patlidžanima, paradajzom i drugim povrćem u selima Dabrica, Predolje i Strupići.

Nezvanično, nadležnoj opštinskoj službi, danas je pet poljoprivrednika prijavilo štetu na svojim parcelama. Narednih dana stručna komisija trebalo bi da izađe na teren.

Na oko sedam dunuma, uglavnom zakupljenog zemljišta, pod paprikom, patlidžanima i tikvicom, porodica Medan, iz sela Dabrice, nema zdravog ploda. Za desetak dana trebalo je da počnu berbu. Miloš, glava porodice, kaže da je za pola sata uništen šestomjesečni rad i ulaganje od oko petnaest hiljada maraka.

Prema nepotpunim podacima sa terena, šteta na povrću procjenjuje se na više od stotinu hiljada maraka. Stručna komisija za procjenu trebalo bi da iziđe na teren najkasnije u srijedu.

 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: