Predstavljen novi javni poziv za nabavku poljoprivredne mehanizacije | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Predstavljen novi javni poziv za nabavku poljoprivredne mehanizacije

Izvor: Radio Trebinje | Datum:04.09.2023.

Predstavnici Fondacije za održivi razvoj "Progresus" u prostorijama Gradske uprave Trebinje održali su promociju novog javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje u okviru projekta podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Srpskoj.

Fondacija za održivi razvoj „Progressus“ je neprofitna organizacija za podršku održivom razvoju u Republici Srpskoj. Fondacija je osnovana s ciljem savjetodavne, operativne, logističke i finansijske pomoći mikro, malim i srednjim preduzećima i samostalnim preduzetnicima u njihovim razvojnim planovima, te s ciljem promocije i podrške preduzetništvu u Republici Srpskoj.

„Subvencija Vlada Mađarske po korisniku je od 3 i po hiljade do maksimalno 25 hiljada evra ili do 70 odsto vrijednosti nabavljene mašine ili priključka. Prijave poljoprivrednika za novi javni poziv počele su 14. avgusta i trajaće do 14. oktobra“, rekla je Sara Desančić iz Fondacije Progresus.

Pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj dogovorili su 2021. godine premijer Mađarske Viktor Orban i tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Promocija će danas biti održana u svim istočnohercegovačkim opštinama.

Novi program do sada je predstavljen u Vlasenici, Zvorniku, Prijedoru, Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, Srpcu, Laktašima, Derventi, Prnjavoru, Šamcu, Bijeljini i Brčko distriktu.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: