PROIZVODI 'LJEKOBILJA ' USKORO U HRVATSKOJ | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

PROIZVODI 'LJEKOBILJA ' USKORO U HRVATSKOJ

Izvor: SRNA | Datum:19.09.2023.

Proizvodi preduzeća "LJbilje" iz LJubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod brendom "LJekobilje", uskoro će se naći na tržištu Hrvatske, odnosno EU, u više od 170 prodajnih mjesta jednog svjetski poznatog trgovačkog lanca, rekao je Srni direktor preduzeća "LJbilje" Mihajlo Vujović.
Vujović je istakao da će u prodavnicama u Hrvatskoj u prodaji biti oko 15 najznačajnijih proizvoda "LJekobilja", uključujući čajeve i određeni broj kozmetičkih proizvoda.

"Proizvodi koji su prošli provjeru kvaliteta i zadovoljili standarde za probirljivo tržište EU uskoro će se naći i na policama više od 170 prodajnih mjesta ovoga svjetski poznatog lanca, i to pod novim brendom. Domaćini nam za sada nisu htjeli otkriti naziv brenda pod kojim će proizvodi da budu prodavani u Hrvatskoj", rekao je Vujović.

On je naveo da "LJbilje" ima sertifikate Organske kontrole i ISO 22716/GMP koji su prepoznatljivi na cjelokupnom tržištu EU i izrazio nadu da će putem hrvatskog tržišta znatno proširiti svoju prodaju.

Prema njegovim riječima, preduzeće "LJbilje", koje djeluje pod brendom "LJekobilje", je jedno od rijetkih preduzeća u regionu koje ima zaokruženu preradu ljekovitog bilja i proizvodnju više od 250 proizvoda čajeva i kozmetike.

Vujović je naveo da u svojim plastenicima i na plantažama u LJubinju uzgajaju više od dvadeset biljnih vrsta, a osim toga, oko 30 odsto bilja otkupljuju od stanovništva koje ga vrijedno skuplja na hercegovačkim brdima.

"Hercegovačko ljekovito bilje se prerađuje u pogonima `LJekobilja` u LJubinju i Bileći kako bi se stavilo u funkciju zdravlja i ljepote. Svoje proizvode prodajemo, osim na tržištu Republike Srpske i BiH, i u Crnu Goru, NJemačku, Kanadu i druge zemlje", rekao je Vujović.

On je dodao da firma ima i svoju kćerku firmu "LJekobilje - Hercegovina" u Beogradu posredstvom kojeg plasira proizvode u Srbiji.

"Odnedavno se otvorilo i široko tržište Rusije, na koje za sada prodajemo čajeve i hidrolate, ali se uskoro očekuje plasman i ostalih proizvoda", rekao je Vujović.

On je istakao da je, shvatajući značaj uzgoja ljekovitog bilja u Crnoj Gori i BiH, sve veća potražnja za sadnim materijalom koje "LJekobilje" u velikim količinama proizvodi i nudi tržištu.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: