ZGRADNJA SPORTSKE SALE I KOMPLEKSA ZA JOŠ VEĆI PROCVAT JAHORINE | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

ZGRADNJA SPORTSKE SALE I KOMPLEKSA ZA JOŠ VEĆI PROCVAT JAHORINE

Izvor: SRNA | Datum:28.09.2023.

Olimpijski centar "Jahorina" planira izgradnju sportske sale i kompleksa, što će značajno unaprijediti turističku ponudu i privući veći broj posjetilaca na ovu planinu, izjavio je za Srnu direktor Centra Dejan LJevnaić.
LJevnaić je naveo da je projektom koji će biti realizovan na zemljištu u vlasništvu opštine Pale predviđena zgrada od 11.800 metara kvadratnih koja će sadržavati sportsku salu, teretanu, dom zdravlja, ambulantu, apoteku, poštu, moderne poslovne prostore, kao i lokaciju sa prodavnicama sportske opreme, te veliki parking.

"Sveobuhvatan projekat na Jahorini predstavlja revolucionarni plan razvoja na ovoj planini. Nalazi se u samom centru planine, na nadmorskoj visini od 1.500 metara i blizu staze `Novak Đoković`, pružajući posjetiocima izuzetno prirodno okruženje i sportske mogućnosti", istakao je LJevnaić.

On je naveo da je ovaj projekat rezultat temeljne analize tržišta i pažljivog razmatranja potreba posjetilaca.

Prema njegovim riječima, investitori iz različitih zemalja spremni su da ulože u ovaj revolucionarni razvoj, što obećava procvat Jahorine i okolnih područja. "Očekuje se da će ovaj projekat postati uzor za razvoj turizma i infrastrukture u regionu, donoseći značajne ekonomske i društvene koristi Olimpijskom centru `Jahorina`, Sarajevsko-romanijskoj regiji i Republici Srpskoj", rekao je LJevnaić.

LJevnaić je istakao da će projekat transformisati Jahorinu u značajan sportski i rekreativni centar.

"Izgradnjom sportske sale i savremenih sadržaja, omogućiće organizaciju brojnih sportskih i rekreativnih događaja, što će značajno unaprijediti turističku ponudu i privući veći broj posjetilaca. Projekat će otvoriti nove poslovne prilike i doprinijeti infrastrukturnom razvoju regiona", naveo je LJevnaić i dodao da će to stvoriti radna mjesta i obogatiti ekonomsku scenu.

On je rekao da očekuju da će projekat sportske sale i kompleksa na Jahorini postati uzor za razvoj turizma i infrastrukture u regionu.

Kada je riječ o vremenu realizacije, LJevnaić je ukazao da bi to zavisilo od procesa izbora investitora i izgradnje, ali da je već sad jasno da postoji značajan interes investitora iz 20 zemalja, što im daje osnovu za optimizam u vezi sa brzim napretkom projekta.

"Naš prioritet je da izaberemo investitore sa najboljim ekološki prihvatljivim ponudama kako bi priroda ostala netaknuta i za buduće generacije", poručio je LJevnaić.

ZIMSKA SEZONA SA NOVIM SADRŽAJIMA

Za predstojeću zimsku turističku sezonu, LJevnaić je sa zadovoljstvom najavio niz noviteta koji će obogatiti iskustvo na Jahorini, a osim već dostupnih 49 kilometara staza dodata su još tri kilometra, pružajući veći izbor ruta za sve ljubitelje skijanja i snoubordinga.

Prema njegovim riječima, još jedna uzbuđujuća promjena je uvođenje dodatnog osvjetljenja za noćno skijanje sa 1,8 kilometara rasvjete koja povezuje "Skočine" sa stazama "Novak Đoković" i "Poljice", omogućavajući posjetiocima više staza za korištenje tokom večernjih časova.

LJevnaić je napomenuo da je Olimpijski centar uložio u nadogradnju sistema za vještačko osnježavanje, obezbjeđujući optimalne uslove na stazama tokom cijele sezone, dok je u planu i izgradnja jezera na Skočinama, što će im omogućiti dodatnih 20.000 metara kubnih vode za bolje osnježavanje i održavanje staza.

"Očekujte i bogat kulturni program tokom sezone, uključujući mnoge koncerte. Spremni smo da vam pružimo nezaboravno iskustvo skijanja i zabave na Jahorini", poručio je LJevnaić.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: