POČINJE REGIONALNA TURISTIČKA KONFERENCIJA 'ČEK IN' | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

POČINJE REGIONALNA TURISTIČKA KONFERENCIJA 'ČEK IN'

Izvor: SRNA | Datum:05.10.2023.

U Trebinju danas počinje prva regionalna konferencija o turizmu "Ček in", koja će tokom dva dana trajanja okupiti više od 300 učesnika iz iz Srpske i regiona iz različitih segmenata turizma.
Učesnici konferencije biće predstavnici najvećih domaćih turističkih centara poput Olimpijskog centra "Jahorina" i Banje Vrućice, organizatori najposjećenijih festivala i manifestacija, profesionalci iz turističkih organizacija, domaćih i stranih agencija, resornih institucija, kao i pružaoci usluga u turizmu, hotelijeri, ugostitelji i drugi lideri iz industrije turizma.

Konferenciju će otvoriti ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić koji će biti i panelista uvodnog panela konferencije na kojem će se analizirati pokazatelji uspješnosti na najvišem nivou.

Šulić će konferenciju otvoriti u 10.00 časova u Kulturnom centru, a izjave za novinare planirane su u 11.45 časova, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Organizatori su najavili da publiku na 10 panela i predavanja očekuje dinamična razmjena iskustava, analiza zakonodavstva i podsticaja za poboljšanje komunikacije unutar te vitalne industrije.

Cilj regionalne konferencije "Ček in" o turizmu je promocija domaćih destinacija i povezivanje sa regijom, s ambicijom na oblikovanje budućnosti turizma u regiji i unapređenja načina komunikacije u toj industriji.

Na skupu će se dva dana razgovarati o turizmu sa domaćim profesionalcima i gostima iz regije o standardima i trendovim u toj oblasti, kao i o pozicioniranju lokacije na turističkoj mapi regiona.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske je koorganizator konferencije, a resorni ministar Denis Šulić ranije je istakao da je turizam strateška razvojna šansa cijele regije.

Za stratešku diskusiju priliku će imati i ministri i predstavnici vlada iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Federacije BiH /FBiH/.

Važnost konferencije i rezultata koje će napraviti za ovu industriju su prepoznali i partneri sa čijom podrškom se realizuje, a to su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao generalni pokrovitelj konferencije, Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma Srpske i grad Trebinje.

Konferencija će okupiti i iskusne stručnjake i profesionalce, influensere i ključne donosioce odluka u toj oblasti, naveli su organizatori i istakli da biti u korak sa trendovima i najaktuelnijim dešavanjima iz svijeta turizma znači koristiti moderne tehnologije, prije svega društvene mreže i influensere čiji uticaj na turizam destinacije igra sve važniju ulogu. 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: