U Bileći veliko interesovanje za opremu iz Mađarske | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

U Bileći veliko interesovanje za opremu iz Mađarske

Izvor: RTRS | Datum:25.10.2023.

Poljoprivrednici u Bileći pokazali su veliko interesovanje za nabavku poljoprivredne opreme, za koju treba da plate samo 30 odsto njene vrijednosti, u okviru programa podrške Vlade Mađarske, rečeno je na predstavljanju ove opreme.

- Ovo je ogromna pomoć za ljude koji imaju volju za rad, jer kupiti nešto za samo 30 odsto vrijednosti proizvoda mnogo znači - rekao je Robert Fodor iz banjalučkog preduzeća "Agrobos", koje je u Bileći predstavilo proizvode u okviru programa sa Mađarskom.

Fodor je naveo da će poljoprivrednu opremu, nakon Bileće, predstaviti i u Gacku, a zatim u Foči, potom u Rogatici, na Sokocu, Han Pijesku i u Bijeljini.

Prezentacija i izlaganje poljoprivrednih mašina održano je na platou ispred bilećke Sportske dvorane "Tijana Bošković".

Program dodjele bespovratnih sredstava za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje u okviru podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Srpskoj dogovorili su ranije predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Mađarske Viktor Orban.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: