TREBINJE: VIŠE OD 150.000 NOĆENJA TURISTA ZA DEVET MJESECI | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

TREBINJE: VIŠE OD 150.000 NOĆENJA TURISTA ZA DEVET MJESECI

Izvor: SRNA | Datum:02.11.2023.

Trebinje i ove godine bilježi izuzetne rezultate u registrovanim smještajnim kapacitetima na području grada, a za devet mjeseci evidentirano je 150.179 noćenja, rečeno je Srni u gradskoj Turističkoj organizaciji.Najviše noćenja ostvarili su strani turisti 103.405, a domaći 46.774.

Iz Turističke organizacije navode da još nemaju podatke za oktobar, a da se u decembru, zbog novogodišnjih praznika, očekuje veći priliv turista u grad, te da će statistički pokazatelji i dalje imati znatan procenat uvećanja.

"Ako uzmemo u obzir da je u 2022. godini Trebinje ostvarilo 180.418 registrovanih noćenja i da je navedena godina bila istorijska, već sada možemo primijetiti da će tekuća godina zabilježiti najbolje rezultate otkad se bilježi turistički promet u Trebinju", naveli su iz Turističke organizacije.

Kad je riječ o planovima za naredni period, iz Turističke organizacije kažu da planiraju da se samostalno pojave na sajmu turizma u Novom Sadu, početkom narednog mjeseca, te koordinišu i sarađuju sa Gradom Trebinjem povodom organizacije programa za novogodišnje i božićne praznike.

"Po već ustaljenoj praksi, Turistička organizacija će i u narednom periodu posjećivati regionalne turističke sajmove i konferencije, te intezivno raditi na promociji Trebinja, putem internet platformi", naveli su iz Turističke organizacije Trebinje. 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: