ĐOKIĆ SA SINDIKATOM ERS-a: RADI UNAPREĐENJA PRAVA RADNIKA ODRŽAVATI SOCIJALNI DIJALOG | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

ĐOKIĆ SA SINDIKATOM ERS-a: RADI UNAPREĐENJA PRAVA RADNIKA ODRŽAVATI SOCIJALNI DIJALOG

Izvor: SRNA | Datum:07.11.2023.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i delegacija Odbora sindikata "Elektroprivrede Republike Srpske" /ERS/saglasili su se u Banjaluci da je radi očuvanja i unapređenja prava i položaja radnika najbitnije održavati aktivan socijalni dijalog, u skladu sa zakonom, i da on kao takav nema alternativu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

 

 

Đokić je rekao na sastanku, na kome je razgovarano o stanju u elektroenergetskom sistemu Srpske sa stanovišta položaja i prava oko 9.000 radnika koji rade u sistemu ERS-a, da je jako važno da sve strane pokažu visok nivo odgovornosti i razumijevanja prema ulogama koje svako ima u cjelokupnom sistemu, kao i prema svakom radniku koji je stub tog sistema.

Prema njegovim riječima, veoma je bitno da svi učesnici razumiju velike pritiske kojima je izložen elektroenergetski sistem Srpske, koji se pretežno odnose na sprovođenje aktuelnih politika i zahtjeva u pogledu velikih ložišta.

"Ključno je graditi razumijevanje prema sistemu koji je uspostavljen na solidarnom principu, a koji i dalje treba njegovati", naglasio je Đokić.

Tom prilikom je konstatovano da je u svim scenarijima i izazovima budućeg razvoja bitno očuvati stabilnost elektroenergetskog sistema, te naći rješenja za sva pitanja koja se tiču očuvanja radnih mjesta, što treba dogovarati i pregovarati na način koji će biti zadovoljavajući za sve uključene strane, navedeno je u saopštenju.

Predstavnici sindikata su zahvalili Đokiću na uloženim naporima i posvećenosti predmetnim pitanjima.

Oni su izrazili jedinstven stav da razumiju sve izazove sa kojima se preduzeća u okviru "Elektroprivrede" susreću u svom poslovanju, ali i da sigurno postoji način da se, uz podršku resornog ministarstva i Vlade koja je i do sada bila neupitna, pronađe rješenje za pitanja od interesa i dodatno unapređenje statusa radnika.

Na sastanku je dogovoreno da se u tom cilju nastave redovne konsultacije.

Delegaciju Odbora sindikata ERS-a, koju je predvodila predsjednik Odbora Koraljka Kovačević Markov, činili su predsjednici sindikalnih organizacija pet proizvodnih i pet distributivnih preduzeća "Elektroprivrede.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: