ERS dobitnik nagrade za najboljeg izvoznika u Srbiju | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

ERS dobitnik nagrade za najboljeg izvoznika u Srbiju

Izvor: ERS | Datum:19.12.2023.

MH „Elektroprivreda Republike Srpske“ dobitnik je prestižne nagrade za najboljeg izvoznika u Republiku Srbiju koju dodjeljuje Spoljnotrgovinska komora BiH.


„Priznanje Spoljnotrgovinske komore BiH dokaz je uspješnog i kvalitetnog upravljanja ovim privrednim društvom“, istaknuto je na ceremonii dodjele nagrada.

MH „ERS“ je u prošloj godini na slobodno tržište plasirala 1.175.436.718 KWh električne energije. Od toga se čak 582.749.000 KWh odnosi na izvoz na ino tržišta, a u Srbiju je plasirano (izvoz i berza), gotovo 90 odsto količina struje što je i bilo predmet nagrade za najboljeg izvoznika u Srbiju. ERS je električnu energiju izvozila i na tržišta Crne Gore, Slovenije, Albanije i Mađarske.


MH „Elektroprivreda Republike Srpske“ je i u 2023. godini uspješno poslovala, i očekuje rekordnu dobit Holdinga čemu, osim stabilnosti i dobrog upravljanja sistemom u velikoj mjeri doprinosi i izvoz električne energije na slobodno tržište.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: