Petrović: Elektroprivreda RS gradi Kongresni centar (AUDIO) | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Petrović: Elektroprivreda RS gradi Kongresni centar (AUDIO)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:20.12.2023.

Elektroprivreda Republike Srpske objavila je nagradni konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja za budući Kongresni centar, koji će se graditi u obuhvatu Zoning plana "Novo Trebinje", na lokalitetu od oko 10 hektara, duž trase puta za Dubrovnik.

Devetočlani stručni žiri odabraće tri rada, od kojih će najbolji kao nagradu dobiti 100.000 KM, drugi rad će biti nagrađen sa 40.000 KM, a treći rad sa 20.000 KM.

„Veliko je interesovanje u regionu iskazano za ovaj konkurs, očekujemo mnoga i međunarodna rješenja. Kongresni centar planiran je od Grada sunca prem putu za Ljubovo i Biograd. Na tom lokalitetu, kod tzv. volan krivine, izlazi zapadna obilaznica. Uz budući Kongresni centar planirana je i nova sportska dvorana, koju ćemo graditi zajedničkim snagama, u saradnji sa Gradom Trebinjem jer je Grad vlasnik većine tamošnjeg zemljišta. Na tom lokalitetu biće i hotel za budućeg investitora, park, zelene površine, podzemne garaže, uz druge javne površine kao što su škola, vrtić ili Dom zdravlja i to će sve popuniti taj prostor do Poslovne zone Volujac“, pojašnjava za Radio Trebinje Luka Petrović, generalni direktor ERS.

Uprava preduzeća, dodaje, u dogovoru sa našim glavnim konsultantom, prof. dr Ivanom Raškovićem sa Arhitektonskog fakulteta Beograd, opredijelila se da Kongresni centar bude multifunkcionalan prostor.

„Kongresni centar nije planiran samo za održavanje kongresa, već će tu biti moguće održavati razne sajmove, panel diskusije, obilježavanje značajnih događaja, uz izložbeni, muzejski dio i slično“, kaže Petrović.

Rok za dostavljanje prijedloga je 7. mart naredne godine, a na konkursu mogu da učestvuju sva zainteresovana pravna i fizička lica.

„Sa odabranim prvonagrađenim, koje će ocjenjivati meritorna komisija, sa prof. doktorima i dekanima arhitektonskih fakulteta iz regiona, nastavićemo da ugovaramo i projektovanje koje će stvoriti uslove da se može pristupiti izvođenju radova“, navodi generalni direktor ERS.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: