Mitrović: Proizvodnja struje oko 30 odsto iznad plana | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Mitrović: Proizvodnja struje oko 30 odsto iznad plana

Izvor: radio trebinje | Datum:08.02.2024.

Preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" /HET/ proizvelo je u ovoj godini 133 gigavat-časa električne energije, što je za oko 30 odsto iznad kumulativnog plana, izjavio je danas Srni izvršni direktor za upravljanje sistemom u ovom preduzeću Milan Mitrović.

"To je ujedno i oko 12,2 odsto u odnosu na plan za ovu godinu", naveo je Mitrović.

Mitrović je istakao da je solidna situacija kada je riječ o zalihi vode u bilećkoj akumulaciji, koja iznosi 332 gigavat-časa električne energije, s tim da je kota akumulacije 1,5 metara iznad plana.

"Hidrologija u ovoj godini je solidna isključivo zahvaljujući zalihama koje smo imali u hidroakumulaciji Bileća, bez obzira na lošije padavine od početka godine", naveo je Mitrović.

Prema njegovim riječima, očekivanja dalje proizvodnje struje zavise od hidrološke situacije i potreba cjelokupnog elektroenergetskog sistema Republike Srpske.

On je napomenuo da se za vikend očekuje još padavina, što će dodatno unaprijediti hidrološku situaciju u bilećkoj akumulaciji.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: