TAMINDŽIJA: NOVI MOST NA RIJECI TREBIŠNJICI U PLANU DO SEPTEMBRA | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

TAMINDŽIJA: NOVI MOST NA RIJECI TREBIŠNJICI U PLANU DO SEPTEMBRA

Izvor: SRNA | Datum:20.02.2024.

Izgradnja mosta na rijeci Trebišnjici u Trebinju, u koju "Hidroelektrane na Trebišnjici" /HET/ ulažu oko 10,5 miliona KM, u planu je da bude završena do septembra, izjavio je danas Srni izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u tom preduzeću Ilija Tamindžija.
"Očekujemo u septembru završetak radova na mostu, u skladu sa posljednjim terminom koji smo usaglasili sa izvođačem radova", rekao je Tamindžija.

On je istakao da će završetkom izgradnje mosta HET zaokružiti velike investicije u Trebinju poput onih iz prethodnog perioda kao što su sistem za navodnjavanja, izgradnja zatvorenog bazena, šetališta, velikog rezervoara za vodu "Vrelo oko".

Tamindžija je naglasio da je to preduzeće u prošloj godini ostvarilo prihod od oko 91 milion KM, što im je omogućilo realizaciju brojnih investicija.

On je rekao da je to preduzeće sada fokusirano na realizaciju velike razvojne investicije izgradnje Hidroelektrane "Dabar", što će HET-u omogućiti povećanje bilansa za dodatnih oko 50 odsto, navodeći da su radovi na tunelu pri kraju i realizuju se iz sopstvenih sredstava HET-a, bez kreditnog učešća.

Tamindžija je pojasnio da je preostalo da se iz kreditnih sredstava kineske banke i sa oko 15 odsto učešća HET-a još izgradi brana, nasipi na akumulaciji, mašinska zgrada, dalekovod, cjevovod pod pritiskom i kanal kroz Dabarsko polje.

Novi most na rijeci Trebišnjici biće najveći na Trebišnjici i od višestrukog značaja za grad, a planirano je da bude dužine 484 metra, širine 11,6 metara i visine 32 metra.

Taj most predstavlja najvažniji građevinski objekat na budućoj istočnoj obilaznici oko Trebinja.

Istočna obilaznica oko grada će spajati puteve za Herceg Novi i Dubrovnik sa putevima za Bileću i Nikšić i u saobraćajnom smislu će rasteretiti centar Trebinja, čime će znatno biti skraćeno vrijeme putovanja.

Izvođač radova je firma "Integral inženjering".


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: