Košarac: SET postao prepoznatljivo mjesto za diskusiju o razvoju energetskog sektora | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Košarac: SET postao prepoznatljivo mjesto za diskusiju o razvoju energetskog sektora

Izvor: SRNA | Datum:20.02.2024.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac razgovarao je danas sa direktorom komapnije SET Aleksandrom Brankovićem o organizovanju petog Samita energetike u Trebinju koji je postao prepoznatljivo mjesto za diskusiju o razvoju i budućnosti energetskog sektora.


"Važan susret sa direktorom Aleksandrom Brankovićem o organizaciji petog Samita energetike Trebinje. Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa je sa ponosom i ove godine, kao i svih prethodnih, pokrovitelj ovog regionalnog događaja koji je postao brend Trebinja, Hercegovine i Republike Srpske", objavio je Košarac na "Instagramu".

Košarac je istakao da je Samit energetike u Trebinju u domaćim, regionalnim i evropskim okvirima postao prepoznatljivo mjesto za diskusiju o razvoju i budućnosti energetskog sektora i trendovima u ovoj oblasti, sa posebnim fokusom na obnovljive izvore energije.

On je napomenuo da energetski sektor u Republici Srpskoj bilježi impozantne rezultate zahvaljujući odgovornim politika institucija Srpske koje ulažu ogromne napore u unapređenje legislative i uslova za dalji razvoj i unapređenje ove oblasti.

"Samit energetike i `Balkan Solar samit` pozicionirali su Srpsku kao dobru adresu za razgovor i razmjenu iskustava u energetskom sektoru", ocijenio je Košarac.

Peti Samit energetike /SET/ biće održan u Trebinju od 20. do 22. marta, a očekuje se učešće oko 1.000 predstavnika energetskih kompanija, javnih i privatnih preduzeća, pružaoca usluga u oblasti energetike, te predstavnika resornih ministarstava i drugih vladinih tijela zemalja regiona.

Ovogodišnji samit održava se pod sloganom "Energetska povezanost zapadnog Balkana", a osim ove teme, na sedam odvojenih panel-diskusija i tri razgovora "jedan na jedan" čuće se mišljenja stručnjaka iz oblasti zelene enregije, obnovljivih izvora, prenosnih sistema, proizvodnje i tržišta energije.

Generalni sponzor Samita je grupa "Elnos" iz Banjaluke, a pokrovitelji Ministarstvo energetike i rudarstva i Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: