Vidaković: Radovi na izgradnji HE “Mrsovo” teku planiranom dinamikom | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Vidaković: Radovi na izgradnji HE “Mrsovo” teku planiranom dinamikom

Izvor: Rudo Live | Datum:23.02.2024.

Radovi na izgradnji hidroelektrane “Mrsovo” u Rudom teku planiranom dinamikom, izjavio je zamjenik načelnika opštine Rudo Jovica Vidaković istakavši da se trenutno radi kamp naselje za radnike.

“Iako se još uvijek nalazimo u zimskom periodu kada nije građevinska sezona, radovi na izgradnji hidrocentrale u Mrsovu teku planiranom dinamikom. Trenutno se radi na izgradnji kamp naselja za smještaj radnika, a početak glavnih radova na objektu same hidroelektrane otpočeće krajem maja”, rekao je Vidaković.

On je dodao da će izgradnja HE “Mrsovo” biti motor razvoja opštine Rudo.

“Instalisana snaga ove hidroelektrane je 37,3 megavata i godišnje će proizvoditi 140,6 gigavat časova. Benefit koji će imati opština Rudo jeste veći budžet opštine na osnovu potopljenog zemljišta, a ono što je posebno bitno za nas je što će HE ‘Mrsovo’ zaposliti 60 radnika”, istakao je Vidaković.

Kamp naselje obuhvataće tri objekta za smještaj radnika, dok će ostali objekti biti namjenjeni za ambulantu, magacine, kuhinju, kao i objekte za smještaj šefova i inženjera.

Na projektu izgradnje hidroelektrane “Mrsovo” biće angažovani i radnici iz Republike Srpske i opštine Rudo.

Preduzeće iz Banjaluke “Komsar enerdži hidro” potpisalo je 22. novembra 2022. godine ugovor o izgradnji Hidroelektrane “Mrsovo” sa turskom firmom NGA INSAAR A.S. Sisil u ukupnoj vrijednosti 98.025.831 evra bez PDV-a /191.721.861,04 KM/.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: