Samit energetike velika šansa za Srpsku i Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Samit energetike velika šansa za Srpsku i Trebinje

Izvor: rtrs | Datum:27.02.2024.

Predstojeći 5. Samit energetike u Trebinju okupiće učesnike iz regiona koji imaju dosta znanja i iskustva, pa je na Republici Srpskoj da to iskoristi na najbolji način, izjavio je trebinjski gradonačelnik Mirko Ćurić.
 


Samit energetike TrebinjeFoto: Ustupljena fotografija


On je istakao da je za Trebinje posebno značajno to što je odlučeno da se počne sa izgradnjom kongresnog centra, te naveo da je kongresni turizam zaživio od momenta kada je u gradu organizovan prvi Samit energetike.

Ćurić je naglasio da je izgradnja kongresnog centra u Trebinju neophodna, s obzirom na to da je za Samit energetike koji će biti održan od 20. do 22. marta prijavljeno više od 900 učesnika, a najveća sala u gradu ima 300 mjesta.

On očekuje da će na Samitu energetike biti donesni značajni zaključci i da će to biti konferencija koja će promijeniti sliku stanja u društvu.

- Treba da vidimo šta drugi rade i šta bismo mi mogli uraditi da zadržimo naše stanovništvo ovdje, da radi i stvara, ali i da one koji su otišli vratimo u Trebinje, Hercegovinu i Republiku Srpsku - rekao je Ćurić za Srnu.

Samit energetike biće održan u Trebinju od 20. do 22. marta.

Pokrovitelji Samita biće Ministarstvo energetike i rudarstva i Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske, te Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: